Powered By Blogger

Привіт усім!

Доброго дня, мої любі, мої рідні, мої най-, най-, най- студенти!
Цей блог розрахований саме на вас, на тих, хто намагається вчитися і прагне стати фахівцем. Тут ви знайдете матеріали для підготовки до різних фахових предметів (так, теорія твору - це теж фаховий предмет!).
А ще ви можете залишати власні повідомлення та відгуки. Із задоволенням їх почитаю.

З найкращими побажаннями,
Оксана Почапська

четвер, 25 вересня 2008 р.

Агітаційний стиль

2.Агітаційний стиль
агітаційний стиль обслугов. живе споглядання, домінує естетич. складова і комун. під структура. Зобр. дійсності максимально просте. В них найменша довжина повідомлення в цілому та його елементів, ніж в інших стилях. Агіт. твори іноді занадто категоричні і з цим пов`яз. мала шпаруватість твору. Разгортання внутр. мовлення не відбувається. Співвідношення плану змісту і плану виразу жорстке. Знання, що повідомл., наближ. до готового знання. Характеризується ознакою агітац. творів є використ. закликів (стислі і ритмічні).
Побудова: за кожним прикладом іде висновок. Іноді буває необхідно використати поясн. конструкції. Якщо багато пояснювальних моментів, то він наближ. до популярного, якщо заклики – до перекладного.
Осн. суперечністю агіт. стилю між експресією та ін форм-стю. Особливості агіт. стилю є така організація змісту твору, яка реалізує досягнення прийнаймі системи наступних цілей:
1. привернути увагу до твору повідомленням якогось факту. Факт має бути поданий дефінітивно, експресивно, він повинен викликати в адресата асоціації, потрібні для автора; 2.допомогти адресатові прийняти рішення, діяти так, як того хоче автор; мають бути наведені факти-аргументи, які переконують адресата діяти певним чином. 3. Добитися факту прийняття рішення адресатом шляхом заклику діяти відповідним чином; заклик за змістом повинен логічно випливати із сказаного автором вище.

Немає коментарів: