Powered By Blogger

Привіт усім!

Доброго дня, мої любі, мої рідні, мої най-, най-, най- студенти!
Цей блог розрахований саме на вас, на тих, хто намагається вчитися і прагне стати фахівцем. Тут ви знайдете матеріали для підготовки до різних фахових предметів (так, теорія твору - це теж фаховий предмет!).
А ще ви можете залишати власні повідомлення та відгуки. Із задоволенням їх почитаю.

З найкращими побажаннями,
Оксана Почапська

четвер, 25 вересня 2008 р.

Поєднання елементарних стилів

34.Поєднання елементарних стилів
Твори, продуктом сприйняття котрих повинна бути настанова., налаштованість, які відбивають живе споглядання і орієнт. на нього ми назив. агітаційними. Твори, що формулюють логік. побудовану систему елементарних поглядів, не пов`язаних з детал. знанням наук. фактів і теорій і таку що опир. на здоровий глузд, на очевидні факти, повідомлення, що викл. зміни в буден. свідомості відносно числених груп неспеціалістів і орієнтов. на режим перших ступенів абстрактного мислення, ми назив. популярними.
Твори, основані на цілісному знанні про закономірності й істотні зв`язки явищ, що відображають вищий етап абстрактного мислення, ми називаємо теоретичними.
Факти та положення, необх. для прийняття рішень і сприймання звич. на віру, що мають форму готов. знання, містять. в орієнтов. на практику творах, які ми називаємо прикладними. Комбінуючи ці елементарні стилі, можна мати і наукове, і публіцистичне, і художнє мовлення, стиль. Елементарні стилі породжують елементарні типи творів, у яких існують такі структурні змістові ознаки, які відтворюють параметри описуваних явищ, логіку процесів тощо.

Немає коментарів: